Vicevoorzitter Brits Lagerhuis verdachte verkrachting

De Big Ben en het Palace of Westminster in Londen. Foto ANP / Ade Johnson

De vicevoorzitter van het Britse Lagerhuis, Nigel Evans is gisteren gearresteerd wegens verdenking van aanranding en verkrachting. Dat meldt de BBC. De conservatieve politicus is na verhoor op borgtocht vrijgelaten.

De 55-jarige Evans zou in de afgelopen vier jaar twee mannen van begin twintig hebben misbruikt. Het misbruik zou tussen juli 2009 en afgelopen maart hebben plaatsgevonden.

Screenshot van de website van Nigal Evans.

De Britse premier Cameron is door de politie op de hoogte gebracht van de verdenkingen tegen zijn partijgenoot. Evans, die drie jaar geleden werd gekozen voor deze functie, zit voor de Tories in het Britse Lagerhuis. De homoseksuele politicus, in 2010 kwam hij openlijk voor zijn geaardheid uit, heeft de afgelopen jaren verschillende belangrijke posten bezet voor zijn partij. Van 1999-2001 was hij vicevoorzitter van zijn partij.

Evans heeft zelf in alle toonaarden ontkend dat hij schuldig is aan verkrachting en aanranding en noemt de aantijgingen ‘compleet onwaar’. Volgens hem wordt hij van de zedenmisdrijven beschuldigd door ‘twee mensen die elkaar goed kennen’ en die hij tot voor kort als vrienden beschouwde. Hij zei ‘niet te begrijpen waarom er aangifte is gedaan’.

    • Anouk Eigenraam