Nieuwste haartrend in de Golf: de kameelbult

Shoppende inwoonster van Dubai met een 'kameelbult' in het haar. Still uit het filmpje.

Je moet als vrouw in de golfstaten dan wel een hoofddoek dragen om je haar te bedekken, maar dat wil niet zeggen dat je kapsel er saai hoeft uit te zien. De nieuwste trend in de regio is om je haar onder de hoofddoek op te hogen. De bobbel die dan ontstaat, heet dan ook de ‘kameelbult’.

De Wall Street Journal spotte in Dubai verschillende vrouwen met zo’n bult onder de hoofddoek, die ‘shaila’ wordt genoemd. Hoe hoger, hoe beter. De bult doet natuurlijk denken aan de ‘beehive’ die in de jaren zestig een modetrend was.

Het wat behoudende deel van Dubai is minder enthousiast over de trend en verdenkt vrouwen met zo’n bult ervan dat ze het alleen maar doen om aandacht van mannen te trekken. Want hoewel de bedoeling van de hoofddoek is om het haar grotendeels te bedekken, door zo’n bult is een stuk meer van het haar te zien. En het wekt ook de suggestie dat iemand heel veel haar heeft.

Maar Arabische mannen zijn gewaarschuwd, what you see, is not always what you get: de vrouwen gebruiken niet alleen extensies, maar stoppen ook van alles in het haar om het maar omhoog te krijgen, van sponsjes tot spelden en zelfs melkpakken…

    • Anouk Eigenraam