Kleine vechtpartijtjes op Leidseplein

De ME grijpt kortstondig in op het Leidseplein in Amsterdam. Foto ANP / Remko de Waal

Op het Leidseplein in Amsterdam is het vandaag korte tijd onrustig geweest toen fans van kampioen van de Eredivisie Ajax met elkaar op de vuist gingen. Een politiewoordvoerder zegt dat sprake was van een paar kleine vechtpartijtjes. De mobiele eenheid nam daarop een zogenoemde veiligheidspositie in, maar tot een treffen met supporters is het niet gekomen, meldt persdienst Novum.

Vanwege de opstootjes zijn een aantal arrestaties verricht, hoeveel kon de zegsman niet direct zeggen. “Er zaten een aantal opruiers tussen, die zijn opgepakt.” Omstreeks 18.45 uur waren er, verdeeld over de hele dag, in totaal ruim twintig Ajax-supporters opgepakt, onder meer wegens het afsteken van vuurwerk.

Op het Leidseplein vierden vandaag enkele honderden fans dat Ajax kampioen van de Eredivisie is geworden. Omstreeks 18.45 uur zei de politiewoordvoerder dat de feestvierders langzaamaan afdruipen. De tram rijdt er ook weer. Die lag er een tijdje uit vanwege de mensenmassa.

Het terrein bij de Arena, waar de huldiging plaatsvond, loopt inmiddels langzaam leeg, aldus de gemeente. De gemeente schat dat uiteindelijk 55 duizend fans er de kampioenen hebben toegejuicht. Volgens de politiewoordvoerder gaan de meeste feestvierders weer naar huis.

Bekijk onze fotoserie:

    • Marije Willems