In vier stappen rundvlees maken van varkensvlees

In kant- en klaarmaaltijden is het lastig te achterhalen wat er in de maaltijd verwerkt is, ook horen alle ingrediënten erop te staan. Zo bleek afgelopen tijd paardenvlees in Zweedse balletjes, chili con carne en lasagna’s te zitten. Dan liever een lapje vlees bestellen in een restaurant. Maar ook dan ben je niet altijd zeker van je zaak.

Still uit het filmpje.

In kant- en klaarmaaltijden is het lastig te achterhalen wat er in de maaltijd verwerkt is, ook horen alle ingrediënten erop te staan. Zo bleek afgelopen tijd paardenvlees in Zweedse balletjes, chili con carne en lasagna’s te zitten. Dan liever een lapje vlees bestellen in een restaurant. Maar ook dan ben je niet altijd zeker van je zaak.

Volgen dit filmpje van the Guardian kan je van varkensvlees zo rundvlees maken. Het enige dat je nodig is hebt, is wat rundvleesextract en gelatine.

Volgens de krant wordt het vooral in China vaak gedaan. In het land is al enige tijd een schandaal aan de gang waarbij varkensvlees als rundvlees wordt verkocht. Er zouden al meer dan negenhonderd arrestaties zijn verricht.

De echte liefhebber zal natuurlijk bezweren dat hij varkensvlees heus wel van rundvlees kan onderscheiden. Maar in een eerdere uitzending van het programma de Keuringsdienst van Waarde bleek ook al eens dat het bijvoorbeeld moeilijk is om gewone biefstuk van kogelbiefstuk te onderscheiden.

Get Microsoft Silverlight

    • Anouk Eigenraam