Deze mensen helpen New Yorkers veilig over straat terwijl ze sms’en of twitteren

Twitteren, sms’en, WhatsAppen, mailen. Je kan het er maar druk mee hebben. En op het verkeer letten ho maar. Levensgevaarlijk. In New York hebben ze daar wat op gevonden.

Twitteren, sms’en, WhatsAppen, mailen. Je kan het er maar druk mee hebben. En op het verkeer letten ho maar. Levensgevaarlijk. In New York hebben ze daar wat op gevonden. Deze mensen in oranje hesjes helpen de druk sms’ende bewoners veilig van A naar B te komen.

Om de ‘epidemie van lopende sms’ers’ aan te pakken kwam het collectief Improv Everywhere, in samenwerking met Buzzfeed, met een nieuw concept: de zogenaamde ‘seeing eye people’. Zij zijn de ogen van de mensen die geen moment weg kunnen kijken van hun mobieltjes. Het idee is simpel. Via een touwtje laat je je leiden door een ‘seeing person’. En die roept dan tegen andere weggebruikers: “Pas op, hier komt iemand die druk aan het sms’en is. Uit de weg.” Een hilarische actie.

Een eerste actie met mensen binnen het collectief:

Onbekende New Yorkers die druk zijn met hun mobiel worden op straat aangesproken:

    • Marije Willems