Zonnig warm tot woensdag

Met het oog op de Dodenherdenking en bevrijdingsfestivals zien deweerkaarten er gunstig uit. De meivakantievierders daarentegen moeten halverwege de komende week rekening houden met een weersverandering.

De bewolking die zaterdagmiddag boven ons hangt, lost tijdens de avond op. De Dodenherdenking verloopt dan ook droog en daarbij is op veel plaatsen nog een glimp van de zon te zien. In de nacht naar zondag koelt het uiteindelijk af tot een graad of 6.

Na een heldere nacht schijnt de zon op Bevrijdingsdag volop. Wel vormen zich ’s middags enkele stapelwolken, maar die zullen niet uitgroeien tot een bui. Hierbij staat niet meer dan een zwak tot matig windje uit zuidwestelijke richtingen. Het wordt 13 tot 17 graden in de kustregio’s en 18 of 19 graden in het binnenland.

Maandag gaat de temperatuur verder omhoog en wordt het landinwaarts 20 of 21 graden. De wind zwakt af, waardoor niet meer dan een zwak briesje uit wisselende windrichtingen overblijft. Daarbij schijnt de zon wederom volop.

Ook dinsdag is er nog een hoofdrol voor de zon. Bij weinig wind pakken de temperaturen nog iets hoger uit, lokaal wordt het misschien wel 24 graden. Tijdens de dagen erna lijkt het wisselvalliger te worden, met meer bewolking en zo nu en dan wat regen of een bui. De temperaturen gaan dan omlaag.