Wie moet vanavond de Gouden Boekenuil winnen? Lees de recensies terug

De juryleden van de Gouden Boekenuil. Bovenaan voorzitter Friedl' Lesage en Frederick Vandromme, onderaan Wim Brands, Diane Broeckhoven en Elsbeth Etty. Op de foto ontbreekt Marc Reynebau (Foto Gouden Boekenuil)

Vanavond wordt de winnaar van de Gouden Boekenuil bekendgemaakt. Wie moet hem winnen: Marja Vuijsje, Tommy Wieringa, Oek de Jong, Arnon Grunberg of Peter Terrin?Het zijn spannende literaire dagen. Maandag de uitreiking van de Libris Literatuurprijs, vanavond de uitreiking van de Gouden Boekenuil. Om met die laatste prijs te beginnen: wie zal hem winnen?

Genomineerd zijn Marja Vuijsje (Ons kamp), Peter Terrin (Post mortem), Tommy Wieringa (Dit zijn de namen), Arnon Grunberg (De man zonder ziekte) en Oek de Jong (Pier en oceaan). Klik op de titels om de bespreking te lezen van het genomineerde boek.

Eerder maakte tv-zender Canvas al kleine portretten van de genomineerde schrijvers.

    • Sebastiaan Kort