Opinie

    • Ik

Vrijmarkt

Ik wandel afgelopen dinsdag over de vrijmarkt aan de Rotterdamse Heemraadssingel. Ik zie verschillende kinderen achter bergen knuffeldieren en moet denken aan de dag dat ik zelf op een markt stond met mijn oude, zorgvuldig bijeen gespaarde knuffelberen. Ik heb een kleine berenobsessie gehad als 8-jarige en had dus een uitgebreide collectie. Maar ze lagen

None

Ik wandel afgelopen dinsdag over de vrijmarkt aan de Rotterdamse Heemraadssingel. Ik zie verschillende kinderen achter bergen knuffeldieren en moet denken aan de dag dat ik zelf op een markt stond met mijn oude, zorgvuldig bijeen gespaarde knuffelberen.

Ik heb een kleine berenobsessie gehad als 8-jarige en had dus een uitgebreide collectie. Maar ze lagen al enkele jaren achterin mijn kast te verstoffen dus ik vond de tijd rijp om ze van de hand te doen. De verkoop verliep niet al te vlot, tot een hippe dame en haar partner interesse toonden. De dame begon een vuilniszak vol te laden met mijn waar. Ik beeldde me een dochtertje in, dat net als ik uren zou doorbrengen met het aan- en uitkleden van mijn beren, er gesprekken mee zou voeren en hun thee zou serveren.

Terwijl de dame mij het geld overhandigt vertelt ze echter vrolijk: „Dan heeft onze hond weer iets om op te kauwen de komende maanden.”

Stephanie Keersmaeckers

    • Ik