Voorverpakt

Nooit meer pakstress, dankzij kant-en-klare reissets met cosmetica of zelfs een complete garderobe.

Netherlands, Amsterdam, 2013 Stijlkoffer Pakkend
Netherlands, Amsterdam, 2013 Stijlkoffer Pakkend

Koffers pakken, het blijft gedoe. Of het nu om een vakantie gaat, of een zakelijke trip, het is altijd weer een kwestie van weerberichten volgen, wikken en wegen, en proberen zo compact mogelijke combinaties te maken. Mannen doen daar net zo lang over als vrouwen, blijkt uit onderzoek. Al is het nog steeds zo, alle emancipatoire verworvenheden ten spijt, dat vrouwen ook vaak nog manliefs koffer inpakken.

Drie jaar geleden bedacht Puma een oplossing voor het pakprobleem. Het merk bracht een rolkoffertje met een complete reisgarderobe voor mannen op de markt, met sneakers en zowel sportieve als nette kledingstukken, alles perfect op elkaar afgestemd. Het leek meer als publiciteitsstunt bedoeld dan om echt geld mee te verdienen (het geheel kostte ruim tweeduizend euro), maar het idee was goed. Dit jaar werd het opgepikt door verschillende andere merken.

Zo brengt Santoni voor de heren een kalfsleren, met de hand geverfde, chocoladebruine trolley met daarin (in dezelfde kleur) een paar schoenen, een riem, een reisnecessaire, een poetskit, plus een reisdocumentenhouder, portemonnee en creditcardmapje. Mooi, zeker, maar de set kost wel een lieve 3.275 euro.

Ook Prada heeft diverse varianten, zoals een geheel paars setje met slaapmasker, kasjmier plaid, trui, sokken en fluwelen sloffen (1.750 euro).

Op cosmeticagebied zijn er eveneens volop kant-en-klare travelsets: Acqua di Parma heeft een keur aan chique geurensets in toilettassen. Travel Essentials van Aesop biedt voor 66,10 een reistas vol kleine – in het vliegtuig toegestane – flesjes (voor hem en haar), van shampoo tot cleanser.

De allerleukste reisset komt uit eigen land, van mannenmodewinkel Pakkend. Voor 779 euro krijgt u een complete reisgarderobe, deels sportief, deels gekleed, bestaande uit een tweedelig maat(!)pak, een merinowollen V-halstrui, twee paar sokken, een chino, een confectiecolbert, een shirt, een maatoverhemd, een pochet en een das. In de prijs is een sessie van een uur met kleur- en kledingconsulent Helen van der Vliet inbegrepen, die samen met u een keuze maakt uit het aanbod in de winkel, en tips geeft over wat u het beste staat.

Inpakken en wegwezen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

www.pakkend.nlwww.destijlmaker.nl

    • Ivo Weyel