Verdacht duel in Spanje

De Spaanse voetbalcompetitie heeft een onderzoek ingesteld naar een wedstrijd tussen Levante en Deportivo La Coruña. Er is mogelijk sprake geweest van matchfixing, liet een woordvoerder van de Primera División gisteren weten. Het gaat om de ontmoeting van 13 april, toen Deportivo met 4-0 won van de club uit Valencia. De wedstrijd kenmerkte zich door het gebrek aan weerstand van Levante. Binnen een halfuur was het 3-0 voor Deportivo; Levante-middenvelder Javier Barkero beschuldigde enkele teamgenoten dat ze niet hun best deden - maar enkele dagen later bood hij daarvoor tijdens een persconferentie zijn excuses aan.

Voor Deportivo La Coruña was de overwinning op Levante een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie: de ploeg staat nu zeventiende, slechts één punt boven de degradatiestreep.

Levante, dat twaalfde staat in de competitie, meldt in een statement op zijn website volledige medewerking aan het onderzoek te verlenen.

Matchfixing is een misdaad in Spanje. Het kan betrokkenen een gevangenisstraf opleveren en een club kan uit de competitie genomen worden.