Strafzaak stuk wegens relatie met rechercheur

De rechtbank in Den Haag heeft het OM niet-ontvankelijk verklaard in een zaak van een verdachte van mensenhandel en huiselijk geweld. Aanleiding voor deze beslissing is dat een politierechercheur tijdens het onderzoek naar de verdachte een seksuele relatie heeft gehad met het slachtoffer uit deze zaak.

In 2012 deed een 21-jarige vrouw aangifte tegen haar 25-jarige vriend. Hij zou haar dwingen tot prostitutie. De politie begon een onderzoek en de Hagenaar werd aangehouden. Een van de rechercheurs kreeg tijdens het onderzoek een relatie met de aangeefster.

De rechtbank vindt dat de relatie een zodanige schending van de belangen van de verdachte oplevert dat dit tot niet-ontvankelijkheid van het OM moet leiden.

Het OM is het met deze beslissing niet eens en gaat in hoger beroep. De verdachte mag die behandeling in vrijheid afwachten. Tegen de agent loopt een intern onderzoek.