Recensie-overzicht Theater

Foto: Roy Beusker

Jon van Eerd: Jon en de jongens.Inl: jonendejongens.nl

NRC HandelsbladOok de beloofde anekdotes uit beider theaterverleden stellen niet veel voor, evenmin als de poging een running gag te maken van het feit dat Van Eerd zijn moderne kluchten liever komedies noemt. Zo lang ons niet wordt verteld wat het verschil is, werkt zo’n grap niet. Het zingen gaat hen beter af. ***

TelegraafOntroerende ballades en swingende Broadwaynummers van o.a. Wim Sonneveld, Bette Midler en Charles Aznavour, worden aan elkaar gekletst met hilarische anekdotes over privé- en beroepsleven. Begeleid door vier fantastische muzikanten weten Van Eerd en Van Roosendaal intimiteit en chemie te creëren op het toneel.

Brabants DagbladHoe allround ook: Van Eerd komt het beste tot zijn recht in meer intieme songs en chansons zoals La mamma van Aznavour. [...] Hij is een rasartiest en perfectionist, dat alleen al is in zo’n amusante voorstelling een plezier om te zien.