Recensie-overzicht CD POP

Iggy and the Stooges: Ready To Die

NRC HandelsbladDe 66-jarige Iggy Pop en zijn mannen [hebben] op Ready To Die weer een balans gevonden tussen het stoere haantjesgedrag van oude punkrockers en een gevoel van reflectie dat de muziek de broodnodige subtiliteit en swing geeft. ***

The New York TimesReady to Die doet precies wat een album van The Stooges zou moeten doen. [...] De Stooges-sound draag het album: [...] de rhythm- en leadgitaren worstelen en klauwen zich een weg door de liedjes, waarmee bewezen wordt dat de Stooges net zo goed post-Rolling Stones als pre-punk waren.

de VolkskrantHet klinkt allemaal te vlak. Nergens probeert Iggy Pop de urgentie die zijn optredens nog altijd hebben, in de studio te vertalen naar onontkoombare rock-’n-roll. Sterker nog, veelal hoor je hier iemand die zijn best doet als Iggy Pop te klinken, maar dat veel te mooi wil doen.