Nieuwe tip over vermiste Warnow - politie zoekt vanaf de wal verder

Bij de Noorse politie heeft zich gisteren een nieuwe getuige gemeld die beweert het vermiste Nederlandse zeilschip Warnow op 20 april nog te hebben gezien. Dat is drie dagen nadat het schip voor het laatst werd gesignaleerd. Dit alles bevestigt de Nederlandse kustwacht tegenover NRC na een bericht in de Noorse krant Bergens Tidende.

Een nieuwe getuige beweert de Warnow op 20 april nog te hebben gezien. Foto Facebookpagina De Warnow Experience

Bij de Noorse politie heeft zich gisteren nieuwe getuigen gemeld die beweren het vermiste Nederlandse zeilschip Warnow op 20 april nog te hebben gezien. Dat is drie dagen nadat het schip voor het laatst werd gesignaleerd. Dit alles bevestigt de Nederlandse kustwacht tegenover NRC na een bericht in de Noorse krant Bergens Tidende.

De twee vissers beweren de Warnow te hebben zien varen ten zuiden van het plaatsje Alverstraumen, in de buurt van Bergen. De mannen hebben zich nu gemeld omdat er de afgelopen dagen veel beelden van de Warnow in de Noorse media zijn verschenen. De getuigen zouden de boot op de beelden hebben herkend als de boot die ze op 20 april bij Alverstraumen zagen varen. De Noorse politie roept mensen die rond 20 april een soortgelijke waarneming hebben gedaan zich te melden.

De Noordzee voor de kust van het plaatsje Alverstraumen

De Nederlandse kustwacht had vanochtend vroeg nog geen melding van de Noorse kustwacht ontvangen, maar deed navraag en bevestigde later vanochtend aan NRC dat de Noorse politie een tip heeft gekregen.

De zoektocht naar de Warnow werd donderdagavond al door de slechte weersomstandigheden en gebrek aan resultaten stilgelegd. Vandaag werd er een nieuwe zoekactie, ditmaal vanaf de wal, op touw gezet. Ook zijn de schippers in het gebied op de hoogte gebracht van de vermissing en is gevraagd naar het schip uit te kijken.

Gevonden voorwerpen waarschijnlijk niet van Warnow

De Warnow was met drie personen aan boord onderweg van Schotland naar Noorwegen en is nu ruim twee weken vermist. Afgelopen donderdag spoelden voorwerpen aan die mogelijk van de Warnow afkomstig zijn, hoewel familieleden van de drie opvarenden en voormalige opvarenden van de Warnow stellig verklaren dat de voorwerpen, waaronder een houten deur, een stoelkussen en riemen, niet op het schip aanwezig waren. Dat gold vooral voor het chemische toilet, omdat de Warnow een vaste wc had.

    • Pim van den Dool