Nederlandse bende opgerold voor wietteelt in Spanje

Foto ANP / Valerie Kuypers

De Spaanse politie heeft 21 verdachten aangehouden voor grootschalige wietteelt in Spanje. De meeste verdachten komen uit Nederland, meldt het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De tegoeden van sommige verdachten zijn bevroren.

Op de zaak zijn in Spanje en in Nederland meer dan honderd agenten gezet, schrijft persbureau AP. Zij ontdekten in de provincie Malaga vijftien plantages waar dertienduizend planten werden gekweekt. De onderzoekers namen vijftien kilo hasj, een kilo ecstasy en twintig vooral luxe auto’s in beslag.

Op vijf panden in Spanje en achttien panden in Nederland is beslag gelegd. De gezamenlijke waarde loopt in de miljoenen euro’s.

De Spaanse krant El Pais heeft een video van één van de plantages in Malaga.

    • Pim van den Dool