Kidsflits

None

13 In de Oorlog

Ter ere van Dodenherdenking: marathon-uitzending van documentairereeks uit 2009, waarin Lisa Wade de Tweede Wereldoorlog verklaart voor kinderen, met goed gedocumenteerde archiefbeelden afgewisseld met gespeelde scènes. Consequent volgehouden kinderperspectief werkt sterk, geen onderwerp wordt gemeden of versuikerd. Even slikken dus als een Joodse familie voor de deur van de gaskamer staat.

Zaterdag, Ned 3, 11.35-13.30u.

Finding Rin Tin Tin (Danny Lerner, 2007)

De Duitse herder Rin Tin Tin werd in de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk geadopteerd door een Amerikaanse piloot. Hij verrichtte allerlei heldendaden. Na de oorlog werd hij een Hollywoodster. Hij maakte in de jaren twintig tweeëntwintig actiefilms. In 1929 had hij een Oscar moeten krijgen (beste mannelijke hoofdrol), maar het bestuur van de filmprijs vond dat gek en stak er een stokje voor. Deze film gaat over het leven van de echte Rin Tin Tin.

Zondag, Ned 3, 15.35-16.55u.