Heb jij dat ook?

Kirsten Vlas is verpleegkundige in Groningen. Ze mailde dat de collega’s in het ziekenhuis vaak dropjes uitdelen. “En als ik dan achteloos een dropje in mijn mond steek, denk ik een minuut later: ‘O ja, dat is ook zo! Natte oren!’” Echt, Kirsten krijgt zwetende oren als ze dropjes eet.

Dr. Zeepaard heeft het opgezocht en nu snapt hij ongeveer hoe dat kan. In je hoofd ligt een zenuw met twee afslagen: de ene gaat naar de speekselklieren, de andere naar de zweetklieren van je voorhoofd en je oor.

Bij Kirsten is daar iets blijkbaar een beetje in de war. Heel bijzonder. En verder helemaal niet erg. “Ik vind drop niet eens lekker”, schrijft ze.

Heel soms zijn er mensen die er wel last van hebben, zoals een vrouw in Griekenland, tien jaar geleden. Bij haar liep het zweet uit haar rechteroor als ze iets zuurs at. Haar trui werd er nat van. Zij kreeg een zenuwoperatie.

Heb jij ook iets geks? Of kan je een truc? Mail zeepaard@nrc.nl .