Hamersma’s wijntip bij asperges: koele beaujolais

None

We hebben er zo lang op moeten wachten, dus laten we – voorafgaand aan de amandelpistachetaart van Marjoleine de Vos – alsjeblieft asperges eten. Prachtig alibi bovendien om wat lekkers te drinken. Maar wat drinken we bij asperges?

Vermijd hoe dan ook straffe, rode wijnen met veel tannines en ‘eikhoudend’ wit. Om de Beaujolaisboeren op de volgende pagina een hart onder de riem te steken, pakken we bijvoorbeeld een koele, tanninearme, lichte rode Régnié 2012 van Christian Ducroux, een domaine dat voldoende financiële armslag had om biodynamisch te kunnen gaan werken.

Maar misschien is rood drinken voor sommigen te veel thrill seeken. Laten we dan terugvallen op witte Bordeaux uit 2012 van het ook al zo natuurvriendelijk werkende Château Couronneau. Een blend van sauvignon blanc en sauvignon gris die buitengewoon vriendelijk is voor asperges.

Christian Ducroux, 14 euro, justaddwine.nlChâteau Couronneau, 9,75 euro, biowijn.info

    • Harold Hamersma