Citaten

„Bernhard vond een brutale jongen die over het hek klom, dat vond-ie geweldig. Dus ik kreeg een goeie naam daar.”

Voormalig Parool-journalist Friso Endt over een ontmoeting in Soestdijk in Andere tijden (NTR/VPRO) over de troonswisseling van 1948.

„Ik heb mijn leven lang hard gewerkt, mij altijd ingezet voor de publieke zaak en ik ben echt niet van plan me aan het einde van mijn loopbaan maar voortdurend zo te laten bashen.”

Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland Jan Franssen (VVD) kan in het programma Buitenhof (AVRO/VARA) slecht tegen kritiek op zijn grote aantal nevenfuncties.

„Ik blijf het gek vinden dat mensen trots zijn als het Nederlands elftal iets wint.”

Historicus Maarten van Rossem in Afscheid van koningin Beatrix (NOS).

„Het kost kerosine en een discussie is gauw gestart in Amsterdam.”

Amsterdams burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) in Pauw & Witteman (VARA) over het saluut van de luchtmacht aan de nieuwe koning.

„Het boek dat het meest gelezen werd uit de bibliotheek van Guantanamo Bay was de biografie van Obama.”

Voormalig Amerikaans correspondent Eelco Bosch van Rosenthal in Pauw & Witteman.

„Weekers solliciteert naar een enkeltje richting Koning, zoals hij de Kamer informeert.”

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold laat op Twitter weten dat hij niet erg tevreden is met de uitleg van staatssecretaris Weekers (VVD) over de frauderende Bulgaren.

„Soms reageer ik gewoon té primair. Die eigenschap heeft me altijd veel gebracht, het is het succes achter mijn interviews geweest. Maar het is niet altijd leuk voor anderen.” Wouke van Scherrenburg, oud-Haags tv-reporter, toont in het feministische maandblad Opzij haar zwakke kant en doet aan zelfkritiek.