Beleggers vieren feest na record Dow Jones...

None

Euforie op Wall Street. De toonaangevende Dow Jonesindex doorbrak vrijdagmiddag voor het eerst de grens van 15.000 punten. Het optimisme over de Amerikaanse economie werd gevoed door veel beter dan verwachte werkgelegenheidscijfers. In de maand april werden 165.000 nieuwe banen gecreëerd, en ook de werkgelegenheidscijfers voor de maand maart werden naar boven toe bijgesteld. Waar beleggers eerst nog vreesden voor een afkoeling van de economie in de Verenigde Staten, wijzen deze cijfers op het tegendeel. Na publicatie gingen beleggers los. Want meer banen, betekent meer inkomen. En meer inkomen betekent hogere consumptie. En hogere consumptie is goed voor de groei van de economie. Naast een record voor de Dow Jones, noteerde ook de veel bredere S&P500-index een record. Ook in Europa waren beleggers positief. De AEX-index sloot vrijwel op het hoogste punt van dit jaar.