Aantal gewonden treinongeluk België opgelopen naar 33

De ravage op het spoor bij Wetteren. Foto AFP / Benoit Doppagne

Het aantal gewonden door het ongeluk met de goederentrein met chemische producten aan boord in het Oost-Vlaamse Wetteren loopt op. Inmiddels zijn er 33 mensen opgenomen in het ziekenhuis, meldt de gemeente Wetteren. Eerder was er nog sprake van 17 gewonden, waarvan drie mensen volgens de VRT in kritieke toestand verkeren.

Ook is er één persoon om het leven gekomen, hoewel het nog niet met zekerheid is te zeggen of het overlijden te maken heeft met het ongeval. Volgens de VRT werd de persoon wel aangetroffen in een woning die ontruimd werd en waar een hoge concentratie giftige dampen werd vastgesteld.

Evacués kunnen nog niet naar huis

Vannacht ontspoorde een goederentrein van 13 wagons, waarbij een aantal wagons kantelden. Daarbij kwam het tot enkele explosies en over een afstand van vijfhonderd meter brak brand uit. Woningen in de directe omgeving van het getroffen gebied zijn ontruimd. In wijdere omgeving kregen mensen het advies deuren en ramen gesloten te houden. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

In de wagons werd acrylonitril vervoerd, een chemische vloeistof die zeer brandbaar en giftig is, liet de brandweer weten. Inademing van dampen kan tot ademhalingsproblemen leiden. Enkele honderden mensen werden opgevangen in een gemeentelijke feestzaal en bij de brandweer en zullen de nacht elders moeten doorbrengen.

Twitter avatar CrisiscenterBE CrisisCenter Belgium Geëvacueerden van treinongeval #Wetteren kunnen deze nacht niet terug naar woning. Opvang bij familie/ vrienden, of in school Mariagaard.
    • Lex Boon