Opinie

    • Ik

Windbuks

Robert de askari houdt de wacht bij de ingang van ons huis in Kampala. Aan zijn schouder bungelt een uit de kluiten gewassen windbuks, een onmiskenbaar onderdeel van de uitrusting van iedere Oegandese bewaker. Uit angst voor ongelukken en twijfelend aan de werkzaamheid in echte nood, vroeg ik hem of het niet mogelijk was ons

None

Robert de askari houdt de wacht bij de ingang van ons huis in Kampala. Aan zijn schouder bungelt een uit de kluiten gewassen windbuks, een onmiskenbaar onderdeel van de uitrusting van iedere Oegandese bewaker. Uit angst voor ongelukken en twijfelend aan de werkzaamheid in echte nood, vroeg ik hem of het niet mogelijk was ons huis te bewaken zonder geweer. Zou zijn aanwezigheid niet voldoende zijn om inbrekers en ander slecht volk af te schrikken? Ik bespeurde een aarzeling. Vanochtend kwam hij enthousiast naar me toegelopen. Hij had een oplossing gevonden die ons beiden tevreden zou stellen. Voortaan zou hij een pijl en boog meenemen.

Janneke Cox

    • Ik