Vrouw uit Gouda krijgt werkstraf voor bedreigen Wilders

Geert Wilders in gesprek met Martin Bosma tijdens een debat vorige maand. Foto ANP/ Martijn Beekman

Een 57-jarige vrouw uit Gouda is vandaag veroordeeld tot een werkstraf voor een valse bommelding aan het adres van PVV-leider Geert Wilders. De politierechter in Den Haag legde haar een werkstraf van honderd uur op, waarvan de helft voorwaardelijk is.

De vrouw belde op 5 november 2011 de politie met de mededeling dat over twintig minuten een bom zou afgaan bij de politicus. De politierechter noemde dit onacceptabel.

Justitie had een werkstraf van honderdvijftig uur had geëist. Door de leeftijd van de vrouw en het feit dat ze nog geen eerdere veroordelingen op haar naam had staan, ging de rechter daarin niet mee. Bovendien speelden haar ernstige alcohol- en psychische problemen een rol bij de strafmaat. De rechter acht de kans klein dat ze nog eens in de fout gaat.

    • Frank Huiskamp