Vaticaan // Samenkomst paus en emeritus paus

This handout picture released by the Vatican press office on May 2, 2013 shows Pope Francis (R) greeting Pope Emeritus Benedict XVI at the Mater Ecclesiae monastery, Benedict's new residence, upon his arival at the Vatican from Castel Gandolfo. Two months after his historic resignation, Benedict XVI returned to the Vatican on Thursday, where he will live in a former monastery in an unprecedented arrangement that will see a pope and a former pope both housed in the tiny state. AFP PHOTO / OSSERVATORE ROMANO/HO RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / OSSERVATORE ROMANO" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS AFP

Emeritus paus Benedictus XVI is gisteren teruggekeerd naar Vaticaanstad. Hij werd verwelkomd door paus Franciscus in zijn nieuwe woning in een gerenoveerd klooster in de Vaticaanse Tuinen. De twee gingen vervolgens naar de kapel om te bidden. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een paus en een emeritus paus beiden in Vaticaanstad resideren. AP