Terug in de tijd bij race om de rozen

LOUISVILLE, KY - MAY 02: Woman in hats stand in the stable during a training session in preperation for the 2013 Kentucky Derby at Churchill Downs on May 2, 2013 in Louisville, Kentucky. Jamie Squire/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
LOUISVILLE, KY - MAY 02: Woman in hats stand in the stable during a training session in preperation for the 2013 Kentucky Derby at Churchill Downs on May 2, 2013 in Louisville, Kentucky. Jamie Squire/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

Vier klassiek geklede vrouwen kijken naar een training van de paarden die zullen deelnemen aan de Kentucky Derby in het Amerikaanse Louisville. De paardenrace vindt morgen plaats, zoals elk jaar op de eerste zaterdag van mei, en sluit een festival af dat twee weken duurt. De Kentucky Derby is een race van twee kilometer en staat in de Verenigde Staten bekend als de spannendste race die de Amerikaanse paardensport te bieden heeft. De wedstrijd heet ook wel The Run for the Roses, omdat de winnaar wordt gehuld in een doek met 554 rode rozen. De Kentucky Derby werd voor het eerst gehouden in 1875 en is behalve een paardenrace ook een mode-evenement.