Zo nam Sacha de Boer afscheid van het NOS journaal - ‘ik volg mijn hart’

Portret van Sacha de Boer voor het NOS-gebouw. Foto ANP/Robin van Lonkhuijsen

“Dit was mijn laatste Achtuurjournaal. Nu trek ik de wijde wereld in en volg ik mijn hart.” Zichtbaar geëmotioneerd sloot Sacha de Boer vanavond haar laatste werkdag als anchor af.

“Dit was het. Dit was mijn laatste NOS-journaal. Na negentien jaar nieuwslezer. Nu verlaat ik de tv-studio’ en ga ik terug naar wat ik oorspronkelijk al deed: de fotografie. Daarmee volg ik mijn hart. Ik wil graag al mijn collega’s bedanken voor deze bijzondere tijd.

Dank ook aan u, aan de kijkers, voor alle mooie mailtjes en kaartjes. Het is teveel om iedereen persoonlijk te bedanken, en nu word ik toch nog emotioneel. Dank ook aan de kijkers op de Antillen en in Suriname. En mijn opvolgster Annechien wens ik veel succes. Dank u. En een hele fijne avond.”

Dit was overigens niet dezelfde tekst als die werd bedacht door de winnaar van de Sacha-de-Boer-laatste-Journaalzinwedstrijd. De Boer mag nu aan haar afscheidsborrel beginnen. Ze zal gemist worden:

Twitter avatar Helenschouten63 helen schouten Ach, de laatste keer Sacha. Ze werd emotioneel, ik ook een beetje hoor. #sachadeboer #journaal
Twitter avatar KokTussendoor John #SachaDeBoer Laatste Nieuws. Weer ‘n Koningin kwijt !
Nog éven genieten.
Twitter avatar jwkuyt JW Lieve @sachadeboer Bedankt voor zoveel jaren met je spontane inbreng, mooie verschijning en deskundigheid! Please RT #journaal #nos #penw
Twitter avatar wvandekerkhof Willem vande Kerkhof Laatste 8 uur journaal van @SachadeBoer. Goed in haar werk, ook als fotograaf! http://t.co/s7GYuyaWsV

Een kritische blik op de kledingkeuze van De Boer kan niet ontbreken bij zo’n afscheid:

Twitter avatar Esssie31 Esther Maar een andere, beter zittende jurk zou echt leuker zijn geweest @nosnieuws #NOS #SachaDeBoer
Twitter avatar PascalvanSluijs Pascal van Sluijs Sacha de Boer abdiceert vanavond. En ze draagt iets roods van Jan Taminiau. Ofzo. Het journaal zal nooit meer hetzelfde zijn.
Twitter avatar Ruben_denUil Ruben Genieten van @sachadeboer in haar jurk @NOS 8u journaal. Haar laatste x. Wordt opgevolgd door een nog mooiere vrouw; Annechien Steenhuizen

Het nieuwe leven van De Boer: slow journalism en slow photography

Ze heeft het vandaag nog onderstreept: De Boer kijkt uit naar haar nieuwe leven dat ze vorige maand aankondigde, waarin veel ruimte is voor slow journalism en ze aan de slag gaat als fotografe met slow photography:

“Na 21 jaar dagelijkse deadlines heb ik op dit moment enorme behoefte aan slow journalism. Geen waan van de dag, maar langer aan een verhaal werken. Afgelopen jaren heb ik mijn werk bij de NOS en fotografie goed kunnen combineren, maar mijn fotografie neemt zo’n vlucht dat ik steeds vaker interessante klussen moet weigeren.”

zo namen we eerder afscheid van een anchor

Even een terugblik op andere anchors die afscheid namen van de NOS. Gerard Arninkhof verliet het journaal met het woord ‘zo’, een glimlach en een applaus:

Philip Freriks kreeg een compilatie:
http://www.youtube.com/watch?v=qAsraev1-x0

Die heeft de NOS vandaag ook voor De Boer gemaakt:

    • Annemarie Coevert