Plattegrond van je leven

None

SPELEN // GAME STRUT THICKPOLICY Voor: iOS. Gratis ****

Gamedesigner Marc LeBlanc beschreef eens de acht soorten ‘genoegen’ die games kunnen opleveren, waaronder het genoegen van ontdekking: ervaren gamers weten dat het simpelweg blootleggen van een plattegrond al aangenaam kan zijn. Strut gaat met dit gegeven aan de haal. Het legt een lappendeken over de Apple Maps van je directe omgeving, die je per blokje opent door er fysiek naartoe te gaan. Hoe meer blokjes je vrij speelt, hoe meer punten je krijgt. Dat is schitterend vormgegeven en erg verslavend. Maar het leukste is dat je, als je niet te ambitieus speelt, eindigt met een plattegrond van je leven: de route van je huis naar je werk, naar de crèche, naar de supermarkt. Dat maakt de wereld om je heen intiemer, persoonlijker.

    • Niels `t Hooft