Moet Hiddink weg? Nee, zegt Anzhi-baas

De leiding van de Russische voetbalclub Anzhi Makhachkala heeft gisteren haar vertrouwen uitgesproken in de Nederlandse coach Guus Hiddink. Ze reageerde op Russische media, die berichtten dat de club uit Dagestan van de Nederlandse trainer af zou willen.

Algemeen directeur Aivaz Kaziachmedov van Anzhi zei zich gedwongen te voelen een verklaring af te leggen na tegenvallende prestaties. De ploeg van Hiddink maakte halverwege het seizoen nog goede kans op de landstitel, maar die is nu vervlogen.

In de laatste zes speelronden behaalde Anzhi slechts zes punten. De club staat vier speelronden voor het einde van de competitie derde, tien punten achter CSKA. Anzhi staat nog wel in de halve finale van het Russische bekertoernooi, waarin het speelt tegen Zenit Sint-Petersburg.

„We zijn dik tevreden met het werk van onze staf onder leiding van Hiddink”, verklaarde de algemeen directeur van Anzhi. „We zijn erg teleurgesteld door alle geruchten in de media van ‘zogenaamde’ deskundigen, die zelfs niet bij benadering kunnen tippen aan de prijzenkast van Hiddink en de meeste spelers.”

De 66-jarige Hiddink, die een miljoenensalaris verdient in Dagestan, won met PSV de Europa Cup (1988), met Real Madrid de wereldbeker (’98) en stond met Oranje (’98) en Zuid-Korea (2002) in de halve finale op een WK.