Kortkolom sport

Guardiola: nooit meer coach van Barcelona

Amsterdam. Josep ‘Pep’ Guardiola ziet zichzelf in de toekomst niet meer terugkeren als voetbalcoach van FC Barcelona. „Ik denk dat het een afgesloten hoofdstuk is”, zei de Spaanse coach gisteren op een congres in Argentinië. „Het was een fantastische periode in mijn leven, maar het is voorbij.” Guardiola vierde grote successen bij Barcelona en gaat na een sabbatical van een jaar volgend seizoen aan de slag bij Bayern München. Met Barcelona won Guardiola onder meer twee keer de Champions League en driemaal de Spaanse landstitel. Als speler won de 47-voudig international ondermeer in 1992 de Europa Cup 1 (Champions League). (AP)

Démare wint weer de sprint in Duinkerken

Duinkerken. Arnaud Démare heeft gisteren opnieuw de Nederlandse sprinters afgetroefd in de Vierdaagse van Duinkerken. De 21-jarige Fransman van Française des Jeux versloeg in de tweede etappe Kenny van Hummel (Vacansoleil) en Ramon Sinkeldam (Argos). Woensdag hadden de Nederlanders, in omgekeerde volgorde, Démare ook voorrang moeten verlenen. Door zijn zege verstevigde Démare zijn leiding in het klassement van de koers die zondag eindigt. Van Hummel en Sinkeldam volgen op de tweede en derde plaats met tien seconden achterstand. (Novum)

Squashvrouwen naar halve finale op EK

Amsterdam. De Nederlandse squashvrouwen hebben zich gisteren in Amsterdam geplaatst voor de halve finale op het EK voor landenteams. België werd gisteren in de derde groepswedstrijd met 2-1 verslagen. Na een overwinning op Duitsland was dat voor Nederland genoeg om zich te voegen bij de laatste vier. Het nationale vrouwenteam kan zich vandaag ten koste van Ierland plaatsen voor de eindstrijd die morgen op het programma staat. Engeland kwalificeerde zich als groepshoofd zonder gameverlies voor de halve finale. (Novum)

Golden State Warriors door in play-offs NBA

Amsterdam. De Golden State Warriors hebben zich vannacht geplaatst voor de volgende ronde in de play-offs van de Amerikaanse profcompetitie NBA. De basketbalploeg bracht de stand in de serie met Denver Nuggets op 4-2, door een 92-88 zege. Golden State neemt het in de volgende ronde op tegen de San Antonio Spurs, die eerder met 4-0 de LA Lakers uitschakelden. In het andere duel gisteravond wonnen de Brooklyn Nets van de Chicago Bulls: 95-92. De Nets forceerden zo een beslissend zevende duel. (NRC)

Tennisser Robredo verslaat Robin Haase

Oeiras. Robin Haase is gisteren uitgeschakeld in de tweede ronde van het tennistoernooi in het Portugese Oeiras. De Haagse tennisser, die zich via de kwalificaties een weg moest banen naar het hoofdtoernooi, was op gravel niet opgewassen tegen Tommy Robredo. De als achtste geplaatste Spanjaard zegevierde met tweemaal 6-4. In de eerste ronde had Haase nog wel een Spanjaard verslagen: Pablo Andujar. (Novum)