Kort

Kazachstan //

Hulp voor VS bij onderzoek Boston

Astana. - Kazachstan zal met de Verenigde Staten samenwerken in het onderzoek naar twee personen die in verband worden gebracht met de verdachten van de aanslagen in Boston. Dat heeft het Kazachse ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren gezegd. De verdachten kennen Dzjochar Tsjarnajev, een van de verdachten achter de aanslagen in Boston, van de universiteit. Het duo werd woensdag aangeklaagd omdat ze bewijsmateriaal zouden hebben verdoezeld door na de aanslagen een rugzak en een laptop weg te nemen uit de kamer van Dzjochar. AP

Waalre //

Stoffelijk overschot gevonden in auto

Waalre. - In Waalre is gistermiddag een stoffelijk overschot gevonden. De auto met het lichaam werd door een voorbijganger gevonden op een zandpad bij het Gagelhof. De plek is vlak bij het huis van de Waalrese advocaat Marcel Senders. Volgens de laatste berichten zou die laatste echter nog in leven zijn. De politie doet momenteel nog onderzoek op de plek van het misdrijf. Ze gaat volgens de woordvoerder wel uit van een misdrijf, maar kan dat nog niet met zekerheid zeggen. Ook of het om een man of vrouw gaat, is nog niet bekend. NRC

Overdracht //

Resten van Engelse soldaat teruggegeven

Haarlem. - De stoffelijke resten van een Engelse soldaat die in 1799 sneuvelde bij zijn aankomst in de duinen bij Groote Keeten, zijn gisteren teruggegeven aan Groot-Brittannië. In Haarlem overhandigde de commissaris van de koning Johan Remkes de resten aan de Britse ambassadeur Paul Arkwright. Het skelet van de soldaat werd in 2011 aangetroffen in duinen in Schagen. Wetenschappers concludeerden op basis van onderzoek naar voorwerpen die op en rondom het lichaam werden gevonden, zoals knopen en overblijfselen van wapens en munitie, dat het ging om het stoffelijk overschot van een Engelse soldaat. NOVUM

Athene //

Politie houdt rechtse hulpactie tegen

Athene. - De politie van Athene heeft gisteren voorkomen dat leden van de extreemrechtse partij, de Gouden Dageraad, in de Griekse hoofdstad voedsel zouden uitdelen. De extremisten wilden alleen aan Grieken voedsel verstrekken, buitenlanders hoefden niet op de voedselhulp te rekenen. Burgemeester Giorgos Kaminis betichtte Gouden Dageraad er woensdag van zich bezig te houden met ‘racistische en xenofobische liefdadigheid’. De voedselpakketten waren bedoeld voor het orthodoxe Paasfeest van aanstaande zondag. AP