Kort

The 16.5-metre-tall inflatable Rubber Duck art installation is seen at the Victoria Harbour in Hong Kong on May 2, 2013. The inflatable duck by Dutch artist Florentijn Hofman will be on display in the former British colony until June 9. TOPSHOTS AFP PHOTO / Philippe Lopez
The 16.5-metre-tall inflatable Rubber Duck art installation is seen at the Victoria Harbour in Hong Kong on May 2, 2013. The inflatable duck by Dutch artist Florentijn Hofman will be on display in the former British colony until June 9. TOPSHOTS AFP PHOTO / Philippe Lopez AFP

Babymelk //

Excuses voor tekort melkpoeder in schap

Amsterdam. - Nutricia Nederland heeft gisteren in verschillende dagbladen in een advertentie excuses aangeboden voor het tekort aan babymelkpoeder van Nutrilon. Chinese ouders hebben voor een tekort aan melkpoeder in Nederlandse winkels gezorgd omdat ze hun eigen babyvoeding niet meer vertrouwen. In 2009 overleden acht baby’s nadat melamine, grondstof voor plastic, in Chinese babyvoeding terechtkwam. In eerste instantie hadden vooral fabrikanten in Australië en Nieuw-Zeeland last van de grote vraag uit China. Sinds eind vorig jaar is om onduidelijke redenen de vraag naar het ‘betrouwbare’ westerse poeder in Duitsland, Engeland en Nederland toegenomen. In veel winkels mag nu maar een beperkt aantal pakken melkpoeder per keer worden gekocht. Novum

260.000

doden door grote hongersnood in Somalië

De Somalische hongersnood kostte van 2010 tot 2012 aan 260.000 mensen het leven. De helft daarvan waren kinderen, jonger dan vijf jaar. Dat is gebleken uit een gisteren gepubliceerd rapport van de onderzoeksorganisatie Fews Net. Het aantal sterfgevallen was hoger dan de geschatte 220.000 mensen die tijdens de hongersnood van 1992 stierven. De voedselcrisis werd veroorzaakt door een ernstige droogte, verergerd door conflicten tussen rivaliserende groepen die vechten om de Somalische macht. BBC

Kunst //

Nederlandse badeend bezoekt Hongkong

Hongkong. - Een gele badeend van 16,5 meter hoogte dobbert sinds gisteren in de haven van Hongkong. Rubber Duck, zoals de badeend heet, moet in de Chinese stad voor een vriendelijke sfeer zorgen. De Nederlandse creatie is eerder in verschillende formaten te zien geweest in Amsterdam, São Paolo en Osaka. Het opblaasbare kunstwerk van Florentijn Hofman werd een dag eerder door ruim tien man naar zijn verblijfplaats gebracht. Het gele gevaarte is nog tot 9 juni te zien in Hongkong. Zijn volgende bestemming is nog niet bekend. Novum