Informatief The Genius of Marie Curie

Programme Name: The Genius of Marie Curie: The Woman Who Lit Up the World - TX: 03/05/2013 - Episode: n/a (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: who reads from Marie Curie's letters throughout the programme. Geraldine James - (C) BBC - Photographer: Paul O'Callaghan
Programme Name: The Genius of Marie Curie: The Woman Who Lit Up the World - TX: 03/05/2013 - Episode: n/a (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: who reads from Marie Curie's letters throughout the programme. Geraldine James - (C) BBC - Photographer: Paul O'Callaghan BBC/Paul O'Callaghan

BBC 2, 22.00

Bijna tachtig jaar na haar dood is Marie Sklodowska-Curie nog altijd de bekendste vrouwelijke wetenschapper. Ze is de enige mens die Nobelprijzen won in twee disciplines. Deze documentaire gaat over haar persoonlijke leven. Curie kende drie grote liefdes. De eerste stuitte op weerstand van zijn rijke familie, de tweede – echtgenoot Pierre Curie – verongelukte. Een affaire met collega Paul Langevin zorgde destijds voor een schandaal.