ik@nrc.nl

Van: Philo Schotte

Onderwerp: Zwarte bestelwagen

Deze week reed ik al vroeg naar het winkelcentrum. Ik wilde de boodschappen gedaan hebben voordat ik aan het werk ging. Ik had een ‘Skype’-gesprek in mijn agenda staan en wilde me daar op voorbereiden. Onderweg naar huis viel mijn oog op een kleine zwarte bestelwagen op een parkeerstrook langs de weg. Het raam aan de bestuurszijde was open en de chauffeur hing zijwaarts geleund en met zijn hoofd helemaal opzij naar buiten. Hij bewoog niet. Ik vreesde het ergste. Ik stopte, reed achteruit en vroeg of hij in orde was. Langzaam hief hij zijn hoofd op en keek me een beetje schuldig aan, zich realiserend in welke positie hij werd aangetroffen. Na een paar seconden zei hij: „Ja hoor, alles is ok. Ik heb net oordruppels ingedaan”.

    • Philo Schotte