Hak patiënt aan mootjes met Surgeon Simulator

In de nieuwe game Surgeon Simulator 2013 speel je voor chirurg. Maar de game doet geen poging een operatie realistisch na te bootsen. De chirurg heeft maar één arm ter beschikking, de besturing is opzettelijk onhandig en je ‘wint’ als je erin slaagt een vervangend hart in de borstkas van de patiënt te dumpen zonder een bloedbad aan te richten.
Deze video laat zien hoeveel lol je met Surgeon Simulator kunt hebben juist door een zo groot mogelijke puinhoop te veroorzaken: chirurgische instrumenten vallen in het opengesneden lichaam, organen liggen op het gezicht van de patiënt, en als de chirurg zichzelf verwondt zijn de rapen helemaal gaar.
Succesvolle spelers kunnen operaties uitvoeren in een hobbelende en slingerende ambulance en in een ruimtestation, bij gewichtloosheid. Geweldig allemaal, maar voor een simulatie die de zaken serieuzer aanpakt moet ook een markt zijn.
Er is een gratis versie van SS; de betaalde kost 10 dollar.

    • Herbert Blankesteijn