Geen Boudewijn Büch-straat in Wassenaar

Wassenaar krijgt toch geen Boudewijn Büch-straat. Het veranderen van de naam van de huidige Rijnsburgpassage riep weerstand op bij winkeliers, die vreesden voor de kosten die een naamswijziging met zich mee zou brengen.

In de lokale bibliotheek wordt nu een leesplein vernoemd naar de schrijver, liet burgemeester Jan Hoekema vandaag weten.

Hoekema liet vorig jaar weten de in 2002 op 53-jarige leeftijd overleden schrijver te eren met een straat en een fonds. Büch bracht een groot deel van zijn jeugd door in de welvarende Zuid-Hollandse gemeente.

De dichter, schrijver en televisiemaker was onder meer bekend van zijn boek De Kleine Blonde Dood. In november werd zijn tiende sterfdag herdacht. Het Boudewijn Büch-plein wordt eind augustus onthuld. Hier een interview met Büch-biografe Eva Rovers.(Novum)

    • een onzer redacteuren