Elitaire cafévoorstelling

None

Theater //

Het volk het land uit! Circus treurdierT/m 1 juni 2013, zie circustreurdier.nl ***

Circus Treurdier bedacht een aanstekelijke vorm van theatraal uitgaan. In nachtclubsetting, gezeten aan tafeltjes en met de bar binnen handbereik, wordt het publiek getrakteerd op een soort variété waarvan de losse liedjes toch één verhaal vormen. Bij Het volk het land uit! komt de macht in Nederland te liggen bij de intellectuele elite, het volk wordt gedeporteerd naar Het Land van Ooit, om daar op heropvoedingscursus de hele dag naar Bach te luisteren. „Jarenlang hebben wij ons denkniveau als een touwladder naar beneden gegooid”, scandeert de intellectuele dictator Koenijn, „en voor wie? Voor kipcorns met kleren aan!” Niet alle sketches zijn even sterk. Maar er zitten spitsvondige teksten tussen en er wordt overtuigend gespeeld.

    • Herien Wensink