Boek van de maand bij DWDD: De Wertheims van Silvia Tennenbaum

Vier boekhandelaren uit den lande schoven gisteravond weer aan bij De Wereld Draait Door om een aantal opvallende recente boeken te belichten. Lof was er voor Delphine de Vigans Niets weerstaat de nacht (“Balancerend tussen licht en zwaar”, “autobiografisch, maar fictie geschreven”, “een heel fijn boek”, “schitterend” (x 3), “Ik heb er een week niet

Vier boekhandelaren uit den lande schoven gisteravond weer aan bij De Wereld Draait Door om een aantal opvallende recente boeken te belichten.

Lof was er voor Delphine de Vigans Niets weerstaat de nacht (“Balancerend tussen licht en zwaar”, “autobiografisch, maar fictie geschreven”, “een heel fijn boek”, “schitterend” (x 3), “Ik heb er een week niet van kunnen lezen”), Joris van Casterens Het been in de IJssel (“‘Er ligt een been in de IJssel’: het klinkt als een macabere carnavalskraker, maar het is toch echt gebeurd”, “mix van Tsjechov en Peter R. de Vries”, “de geschiedenis van het been tot op het bot onderzocht”) en Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel van Jan Paul Schutten (“met glans het allermooiste boek dat we in de winkel hebben”, “€ 19,95″, “als pure alfaman is dit echt geweldig”, “leuk voor opa’s die van verhalen vertellen houden”).

Maar de absolute favoriet in het aanbod van deze maand is de “op waarheid gebaseerde” familiekroniek De Wertheims van Silvia Tennenbaum, waar je eigenlijk een snipperdag voor op zou moeten nemen. Enfin:

    • Sebastiaan Kort