Bevrijdingsrecept // Gedropte paté

Voor het boekje Karnemelk, Kersen en Cornflakes; 30 ingrediënten die in de voedselpakketten zaten vroeg de auteur bekende koks en kookschrijvers om een recept te verzinnen met ingrediënten uit voedselpakketten die tijdens de Tweede Wereldoorlog boven Nederland werden gedropt. Dit is het recept van Amsterdams meest gevreesde restaurantrecensent, Johannes van Dam.

Benodigdheden (voor 4 personen):

2 blikjes makreel (± 250 gram)

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel margarine

scheutje citroensap of azijn

1 eetlepel melk van melkpoeder

zout

cayennepeper

Laat de makreel uitlekken. Maal de makreel met de mosterd, margarine en het citroensap of de azijn fijn in een foodprocessor. Maak de paté op smaak met de cayennepeper, het zout (als dat nodig is; blikmakreel kan al vrij zout zijn) en eventueel nog wat citroensap. Smeer deze paté op een cracker.