About Freedom Festival

None

GAAN // FILMFESTIVAL ABOUT FREEDOM CHASSÉ THEATER, BREDA aboutfreedom.net

Breda heeft er op Bevrijdingsdag een nieuw festival bij: het All About Freedom Film Festival in het Chassé Theater. Met talkshows, muziek uit alle windstreken en een festivalterras waar je de vrijheid letterlijk kunt proeven. Maar vooral: heel veel film. De dag begint met een filmontbijt en de voorpremière van de film Wadjda, over een 10-jarig meisje uit Saoedi-Arabië dat graag een fiets wil. Vanaf 13.00 uur worden onder de noemer Kitchen Table Series gesprekken over vrijheid en vrijheidsstrijd vertoond en ook zijn er documentaires met persoonlijke verhalen uit Rusland, Jemen, Afghanistan, Cuba en China. Genoeg van het grote scherm? In het festivalcafé kan gedanst worden op hitjes van dj Playmobil. De tekenaars van Cartoonmovement maken ter plekke cartoons naar aanleiding van tweets met het thema vrijheid.