Uitgelicht

Film

Le double de ma moitié (Yves Amoureux, 1999, F). De wereld van modeontwerper Thierry Montino (Bernard Giraudeau) is ingestort: hij is er achtergekomen dat zijn echtgenote Cécile (Zabou Breitman) hem bedriegt. Bovendien blijkt ze bezig om achter zijn rug zijn bedrijf te verpatsen. Op dit dieptepunt in zijn bestaan verschijnt ineens Suzy, de hem tot dan onbekende tweelingzus van Cécile. TV5, 21.00-22.35u.

Informatief

China ante portas. Eerste van twee BBC-documentaires over de groeiende economische macht van China in de wereld. Reporter Justin Rowlatt reist door Afrika om te berichten over Chinese investeringen in Afrika. In het Westen wordt dat continent vooral gezien als achterlopend en armoedig. De Chinezen zien vooral een onbegrensde economische potentie. Arte, 18.15-19.10u.

Convoi exceptionnel. Vierdelige documentaireserie over drie toekomstige artsen die naar Tanzania trekken om er een ambulance met bij elkaar gesprokkeld medisch materiaal van Dar Es Salaam naar Arusha te brengen. Vandaag maken ze kennis met de traditionele geneeskunde van de Masai, die op straat poedertjes verkopen tegen buikpijn én hiv. Ze ontmoeten ook Babu, een wonderdokter, die hen inwijdt in de geheimen van zijn mirakelmedicijn. Eén, 21.00-21.30u.

Zembla: Luchtkastelen in de polder. Onderzoek naar oorzaken en gevolgen van de vastgoedcrisis. In Nederland staat 8 miljoen vierkante meter aan gebouwen en kantoren leeg. Vooral banken en pensioenfondsen hebben miljarden gestoken in panden waarvan de waarde nu minder is dan de hypotheek die er op rust. Toch gaan sommige gemeenten verder met bouwen. Waarom wordt niet eerst het leegstandprobleem opgelost? Ned.2, 21.10-22.00u.

Hitlers kinderen. Bettina Goering, Katrin Himmler, Rainer Hoess, Niklas Frank en Monika Goeth hebben niets met het gedachtengoed van de nazi’s maar dragen beladen namen. In deze documentaire van Chanoch Zeevi praten zij over hun identiteit als dochters en zonen van oorlogsmisdadigers, van ouders wier namen geassocieerd worden met haat en massamoord. Ned.2, 23.50-00.50u.

Amusement

Mad Men. Seizoen 5, aflevering 6: Far Away Places. Waarin een ontspannen verblijf in een hotel voor Don en Megan uitdraait op een ramp en de LSD-trip die Roger en Jane samen nemen een mogelijk fataal effect op hun huwelijk heeft, omdat ze elkaar onder invloed de waarheid vertellen. Peggy gaat door het lint als ze ruzie heeft gehad met vriendje Abe en een pitch niet naar wens is verlopen. Vooral de LSD-scène werd in de VS geroemd om de visuele pracht en de acteerprestaties van John Slattery en Peyton List. Ned.2, 23.00-23.50u.