Uit voor kinderen

Thomas de Stoomlocomotief

Er is weer hoog bezoek voor Het Spoorwegmuseum. De echte Thomas de Stoomlocomotief komt over uit Engeland. Van 9 mei tot en met 12 mei (Hemelvaartweekend) staat het hele museum in het teken van Thomas en zijn vrienden. Het blauwe treintje uit de populaire tv-serie zal op stoom worden gebracht. Kinderen kunnen spelen, knutselen en bouwen met Thomas en zijn vrienden.

9 t/m 12 mei, thomasweekend.nl

Fantasiedier

In Museum Gouda kunnen kinderen op zoek naar dieren in het museum. Tijdens een workshop tekenen ze deze zo goed mogelijk na, waarna ze al die dieren combineren in een schilderij met hun eigen fantasiedier.

8 mei, 14.00 uur, Gouda. museumgouda.nl

Oranjevaasje

De tentoonstellingsruimte met de expositie Oranje! in het Glasmuseum is getransformeerd in een tekenkamer van een glasontwerper. De plaats waar ideeën geboren worden en waar nieuwe Oranjevaasjes ontwikkeld worden. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen plaatsnemen achter de tekentafel en zich laten inspireren door hun voorgangers. Het beste ontwerp wordt uitgekozen en gemaakt door de glasblazers in de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum.

t/m 2 juni, nationaalglasmuseum.nl

Tafeldekken

Kasteel de Haar presenteert Kasteel Diploma Tafeldekken als een Baron(es), waar kinderen alles ontdekken over eten en tafelmanieren in het grootste kasteel van Nederland. Het diploma maakt onderdeel uit van de kinderrondleiding ‘De Barones Vertelt’.

t/m 12 mei, Haarzuilens, kasteeldehaar.nl