Twee naadloze stemmen

None

popTangarine: Seek & Sigh ***

Tangarine bestaat uit Arnout en Sander Brinks, een tweeling uit Assen, die muziek maken in onopgesmukte retrostijl. Op de nieuwe cd Seek & Sigh heeft hun in elkaar gekronkelde samenzang de hoofdrol. Als de een gevoelvol uithaalt, draait de ander er nog wat emotie omheen, alsof ze tegen elkaar opbieden in leed en ervaring. Tangarine is een dubbele troubadour.

De begeleiding is akoestische gitaar, een enkele theremin of piano en drums – niet opzienbarend maar doeltreffend. De melodieën zijn zoetsappig maar vaak zit er in de zoetheid nog een verrassende wending of valkuil. Soms verwijst Tangarine naar het verleden, zoals naar de samenzang van Simon & Garfunkel, wier Mrs. Robinson in geshuffelde versie opduikt in het aantrekkelijke Younger Than I’m Now.

Live is Tangarine verwarrend: de broers zien er hetzelfde uit maar toch niet helemaal. Dat geldt ook voor de stemmen, ze gaan naadloos in elkaar over maar geven net andere accenten. Als de een zoet klinkt, klinkt de ander scherp.

    • Hester Carvalho