Standbeeld van Toonders Tom Poes onthuld

Tom Poes wordt is vanmiddag vereeuwigd met een standbeeld in Rotterdam. Het sculptuur kijkt uit over het geboortehuis van Marten Toonder, geestelijk vader van het stripfiguur. De onthulling vindt plaats op Toonders 101e geboortedag. De kunstenaars besloten een beeld van Tom Poes te maken omdat dit stripfiguur de ‘geboorte van Toonder als tekenaar inluidde’. Zij

Tom Poes wordt is vanmiddag vereeuwigd met een standbeeld in Rotterdam. Het sculptuur kijkt uit over het geboortehuis van Marten Toonder, geestelijk vader van het stripfiguur.

De onthulling vindt plaats op Toonders 101e geboortedag.

De kunstenaars besloten een beeld van Tom Poes te maken omdat dit stripfiguur de ‘geboorte van Toonder als tekenaar inluidde’. Zij vinden het daarom een mooi symbool dat Tom Poes nu een plaats krijgt bij Toonders geboortehuis op het Noordereiland.

In Rotterdam staat al een monument voor de in 2005 overleden Toonder. In oktober vorig verscheen de biografie van Toonder van de hand van Wim Hazeu. (Novum)

    • een onzer redacteuren