Mensen & muizen prinsesjes

Crown Princess Catharina-Amalia (C) Princess Alexia (L) and Princess Ariane arrive to attend the inauguration at Nieuwe Kerk church in Amsterdam April 30, 2013. The Netherlands is celebrating Queen's Day on Tuesday, which will also mark the abdication of Queen Beatrix and the investiture of her eldest son Willem-Alexander. REUTERS/Paul Vreeker (NETHERLANDS - Tags: POLITICS ENTERTAINMENT ROYALS)
Crown Princess Catharina-Amalia (C) Princess Alexia (L) and Princess Ariane arrive to attend the inauguration at Nieuwe Kerk church in Amsterdam April 30, 2013. The Netherlands is celebrating Queen's Day on Tuesday, which will also mark the abdication of Queen Beatrix and the investiture of her eldest son Willem-Alexander. REUTERS/Paul Vreeker (NETHERLANDS - Tags: POLITICS ENTERTAINMENT ROYALS) REUTERS

De drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hadden dinsdag, de dag dat hun vader Willem-Alexander koning van Nederland werd, steeds samen dezelfde jurken aan, geel of blauw. Ze zijn ontworpen door de Belgische mode-ontwerper Edouard Vermeulen. En...de prinsessen hadden steeds ook een feestelijke strik in het haar.

De prinsessen-met-strik kregen dinsdag tijdens de rondvaart een cadeau van de gemeente Amsterdam: een Gouden Boekje, Het Grote Feest, dat speciaal voor hen gemaakt is. Het is een verhaal over Sam & Julia van het Muizenhuis, die drie muizenprinsesjes ontmoeten. Karina Schaapman maakte die prinsesjes van badstof. Ze wist toen nog niet wat de mensenprinsessen aan hadden. Ze gaf de muizenprinsesjes alle drie jurken van dezelfde kleur... en een strik.