Lubach en Den Tex op shortlist Gouden Strop

Nederland, Den Haag, 09-01-2008 Schrijver Charles den Tex Foto: Joyce van Belkom/Hollandse Hoogte

Charles den Tex is opnieuw genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek.

Den Tex (1952) is dit jaar genomineerd met zijn thriller De erfgenaam, uitgegeven door De Geus. Hij won de Gouden Strop al drie keer, voor het eerst met zijn vijfde thriller Schijn van kans (2002). Daarna met De macht van meneer Miller (2006) en de opvolger daarvan, CEL (2008).

De overige vier genomineerden zijn Michael Berg (Nacht in Parijs), Jo Claes (Getekend vonnis), Corine Hartman (Bloedlijn) en Arjen Lubach (IV). Van dat laatste boek wordt overigens een serie gemaakt voor tv. De jury maakte een keuze uit 106 ingezonden spannende boeken.

Tijdens de Avond van het Spannende Boek op donderdag 30 mei worden de winnaar bekendgemaakt. Aan de prijs is een bedrag van tienduizend euro verbonden.

In 2012 ging De Gouden Strop naar Bram Dehouck voor Een zomer zonder slaap.

    • Sebastiaan Kort