Ledenaantal Powned onder kritische grens vijftigduizend

Foto ANP / Koen Suyk

Het ledenaantal van de aspirant-omroep Powned is vorig jaar gedaald tot onder de vijftigduizend leden. Dat heeft de omroep gemeld in het gisteren gepubliceerde jaarverslag van 2012. Hoeveel leden de omroep precies heeft verloren, is niet bekendgemaakt.

Met deze ledendaling raakt Powned onder de kritische grens van vijftigduizend leden - het aantal leden dat een omroepvereniging nodig heeft om aspirant-omroep te worden. Om definitief te worden toegelaten in het omroepbestel, heeft Powned uiteindelijk 150 duizend leden nodig. Over het ledenaantal schrijft Powned in het jaarverslag:

“Maar de oorlogsplannen liggen klaar. Het geld is in kas en verschillende scenario’s zijn gemaakt om tot actie over te gaan. Om de concurrentie echter niet wijzer te maken dan zij al is, wil ik het hier graag bij laten.”
[...]
“Het resultaat in 2013 zal sterk afhangen van de politieke situatie. De politieke situatie is hoogst onduidelijk. Het is niet alleen onduidelijk wat er van ons wordt verwacht qua ledenaantallen maar er is ook nog geen peildatum vastgesteld. De peildatum is de datum waarop alle leden worden geteld.”

In het jaarverslag is ook de hoogte van het salaris van Dominique Weesie opvallend. Vorig jaar verdiende de directeur en presentator van Powned 226.805 euro inclusief onkostenvergoeding. Dat is ruim 13.500 euro meer dan in 2011. De hoogte van de salarissen van onder anderen Weesie en Matthijs van Nieuwkerk zorgde in januari voor commotie.

Weesie zei toen tegen De Volkskrant dat hij de woede over hoge salarissen in de publieke sector goed begreep. Hij verantwoordde zijn salaris door zijn hoge werkdruk te benadrukken.

    • Anouk van Kampen