Lauwe buien

Steeds meer berekeningen laten volgende week een hogedrukgebied tijdelijk in onze omgeving vertoeven. Voor een deel van Nederland zullen de temperaturen daardoor met hulp van de zon ’s middags fraai oplopen, maar een bries vanaf het koude zeewater kan het aan onze Noordzeekust nog lang kil houden.

Tot en met zaterdag zijn het geen hogedrukzones maar juist storingen die het weerbeeld bepalen. Donderdagavond vallen er daardoor een paar buien en de temperatuur daalt die nacht naar 7 tot 9 graden.

Vrijdag blijft de lucht onstabiel genoeg van opbouw om aanhoudend een paar buien te laten ontstaan, waarschijnlijk vooral in het binnenland. Dat er een storing pal boven ons ligt is onder andere te merken aan de wind, die zwak tot matig vanuit verschillende richtingen waait. Er zit flink wat vocht in de lucht en bij temperaturen die naar 17 à 18 graden gaan kan het best klam aanvoelen.

Ook zaterdag zijn een paar buien mogelijk. De aangevoerde lucht is wat minder mild en de middagtemperatuur doet een stap terug.

Vanaf zondag wordt weer een stijgende trend ingezet, als de zon steeds overtuigender tevoorschijn komt. De uiteindelijke temperaturen worden bepaald door de uiteindelijke windrichting. Daar waar de wind oost of zuidoost wordt, gaan delen van het land naar 20 graden, bij een noordenwind wordt dat een stuk moeilijker.