Kleuter (5) schiet zusje (2) dood

Een vijfjarige jongen in een gehucht in de Amerikaanse staat Kentucky heeft per ongeluk zijn kleine zusje doodgeschoten met een kindergeweer. Van dit type ‘Crickett’, verkocht met de slogan ‘my first rifle’, maakt de in Pennsylvania gevestigde Keystone Sporting Arms fabriek er 60.000 per jaar. ‘Het doel van de KSA is om vuurwapenveiligheid vroeg te laten doordringen bij jeugdige schieters ’ aldus de website, waarop in de ‘Kids Corner’ roze en regenboogkleurige minigeweren te zien zijn. Volgens persbureau AP kreeg de jongen het geweer voor zijn vijfde verjaardag. Het stond in een hoek van de kamer, maar de ouders wisten niet dat er nog een kogel in zat. De jongen schoot zijn zusje in de borst.

Twee weken geleden werd een strengere wapenwet, ingediend na het bloedbad op een school in Newtown, door de Amerikaanse senaat afgewezen. (AP)