Ik zal je krijgen!

An unidentified man is arrested for shooting a water gun towards the Danish Prime Minister Helle Thorning-Schmidt during her speech, Wednesday May 1, 2013 at Tangkroen in Aarhus, Denmark. Thorning-Schmidt met with strong protests during her May Day speech. (AP Photo/Polfoto/Daniel Hjort) DENMARK OUT
An unidentified man is arrested for shooting a water gun towards the Danish Prime Minister Helle Thorning-Schmidt during her speech, Wednesday May 1, 2013 at Tangkroen in Aarhus, Denmark. Thorning-Schmidt met with strong protests during her May Day speech. (AP Photo/Polfoto/Daniel Hjort) DENMARK OUT AP

Een onbekende man wordt door de Deense politie gearresteerd in de tweede grootste stad van Denemarken, Aarhus. Met een waterpistool schoot hij op de Deense premier, Helle Thorning-Schmidt die gisteren haar May Day speech hield in het Tangkrogen Park, op de internationale Dag van de Arbeid. Thorning-Schmidt moest haar speech onderbreken nadat er een kakofonie ontstond door de protestklanken. Toen Helle Thorning-Schmidt van het podium afstapte zag de man zijn kans schoon en spoot de sociaal-democratisch leider nat. „Iedereen staat in zijn recht om zaken van mij te eisen maar het is een vreemde paradox wanneer het 1 mei is en alles gaat over de dialoog die je met elkaar voert”, zei Thorning-Schmidt nadat ze onder luid gejoel vertrok.