Dode gevonden in Waalre - advocaat Senders niet het slachtoffer

De politie doet in Waalre onderzoek bij de auto waarin een lijk is gevonden.
De politie doet in Waalre onderzoek bij de auto waarin een lijk is gevonden. Foto ANP / Koen Verheijden

In Waalre is vanmiddag een stoffelijk overschot gevonden. De auto met het lichaam werd door een voorbijganger gevonden op een zandpad bij het Gagelhof en de Vlasrootlaan. De plek is vlak bij het huis van de Waalrese advocaat Marcel Senders. Het slachtoffer is echter niet de advocaat.

De politie doet momenteel nog sporenonderzoek op de plek van het misdrijf. Ze gaat volgens de woordvoerder wel uit van een misdrijf. Of het om een man of vrouw gaat, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

Update 18.30 uur: Het slachtoffer is niet de eerder dit jaar in de buurt beschoten advocaat Marcel Senders, laat de politiewoordvoerder weten. De politie heeft de advocaat ondertussen zelf gesproken. Wie de dode wel is, is nog niet duidelijk.

De politie is nog steeds bezig met sporenonderzoek en hoopt later op de avond iets meer te kunnen vertellen over de zaak. Het misdrijf wordt momenteel nog als losstaande zaak behandeld.

Update 22.30 uur: De politie laat nu in een officiële verklaring weten dat het om een nog onbekende man gaat die ze rond half drie vanmiddag in de geparkeerde auto aantroffen:

“De politie gaat uit van een misdrijf. Een passant zag de auto staan en meldde dit bij de politie. Agenten die gingen kijken, troffen een lichaam aan in de auto. Hierop werd direct een onderzoek gestart. De technische recherche is doende met een sporenonderzoek in en om de auto. De omgeving rond het zandpad werd hiervoor ruim afgezet. Het onderzoek ter plaatse zal ook morgen nog de hele dag in beslag nemen.”


View Larger Map

Op de Vlasrootlaan, waar hij ook woonachtig is, werd advocaat Senders eind februari al een keer beschoten door een fietser toen hij in zijn auto zat. Hij werd niet geraakt bij de schietpartij, maar raakte lichtgewond door glasscherven. De kantoorgenoot van de advocaat zei toen tegen Omroep Brabant een sterk vermoeden te hebben van de identiteit van de dader, maar wilde toen niet zeggen om wie het gaat. Ook werd toen een paar dagen later in het advocatenkantoor waar hij werkte een brand aangestoken.

Zowel de woning van de Waalrese advocaat als het kantoor Custos waar Senders werkt, werden sinds begin maart beveiligd. In opdracht van de hoofdofficier van justitie is er toen een bewakingscontainer geplaatst bij zijn huis. Senders is verdachte in een onderzoek naar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. In november zat hij enkele dagen vast.

    • Anouk van Kampen